Президент Петро Порошенко у підсумковій заяві для представників ЗМІ наголосив, що українська сторона готова до відвертого і конструктивного діалогу з питань сторінок нашої спільної історії, повідомила прес-служба глави української держави.

«Ми домовилися, що в рамках Консультативного комітету цей діалог буде відбуватися. В цьому зв’язку ми вітаємо активізацію співпраці між українським та польським інститутами національної пам’яті», – сказав Глава держави.

Водночас, підкреслив президент, віддаючи глибоку шану жертвам трагічних сторінок, спільним обов’язком і України, і Польщі є забезпечення мирного сьогодення і дружного щасливого майбутнього нащадкам.

«Ми повністю погодили цю позицію з паном Президентом. Історія добре навчила, що, коли сваряться українці й поляки, виграє хтось третій. Ми цього, впевнені, що не допустимо. Наш підхід буде дуже відповідальний», – заявив Петро Порошенко.

У свою чергу, президент Польщі зауважив: «Ми не маємо сумнівів, так само як і Президент України, що планування і створення гарного українсько-польського майбутнього має спиратися на історичну правду, навіть якщо ця правда є болісною».

ІА "Вголос": НОВИНИ