На сесії Львівської міської ради обіцяють подати ухвалу, яка б стосувалась змін для мешканців територій, приєднаних до ОТГ.

Львівська територіальна громада існує уже 243 дні. Одна за цей час Львівська міськрада не зробила нічого для приєднаних районів.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA заявив  заслужений юрист України, депутат Львівської міської ради від “ЄС” Юрій Ломага.

“Вони плачуть, що їх тупо кинули, їх приєднали, але забули приєднати. Вони львів’яни і, ніби, не львів’яни. Я живу, нібито, за містом, хоча зараз я у Львові, однак таксі каже, що це вже не Львів, це подвійний тариф. Львів у нас закінчується Галицьким перехрестям і ще, може, трохи далі. Все решта – це вже не Львів”, – наголосив Ломага.

Те ж саме стосується пасажирських перевезень, наприклад, із Гряди. Це вже вважається приміським маршрутом і, відповідно, ціна проїзду є вищою. До того ж, за його словами, Гаряча лінія Львова також ігнорує звернення таких мешканців.

“Це парадокс. Однією рукою ми їх всіх взяли, а іншою кажемо зачекати. Тож ми пропонуємо взяти ці громади і приєднати реально до Львова, щоб вони були реальною частиною Львова і жили у Львові”, – підкреслив Ломага.

ІА "Вголос": НОВИНИ