В Івано-Франківську жебракує «вагітна» шахрайка, на ім'я Олена. Так, вона просить милостиню у жителів та гостей міста.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці благодійного фонду «Час добра та милосердя».

За словами жінки, вона збирає гроші на операцію для свого 6-річного сина у якого косоокість.  Операція має відбутися в Тернополі і для цього потрібно 10 тисяч гривень. Олена прийшла до волонтерів з благодійного фонду якраз з цим хлопчиком в якого справді є косоокість. 

Вони, своєю чергою,  запропонували жінці повне забезпечення і оплату операцію, на яку вона начебто збирає гроші. Проте жінка від такої допомоги відмовилась.

Як з'ясувалось, Олена займалась шахрайством. 

«Вона почала казати, що не може НЕ жебракувати, бо допомагає ще іншим своїм трьом дітям, які проживають на Житомирщині і залишилися з тіткою. На прохання дати номер телефону тітки, вона відповіла, що діти вчора втопили телефон. Ця відповідь нас насторожила. Одним словом, це типовий вид шахрайства, “легкі гроші” на який багато хто з людей ведеться», – розповіла очільниця Благодійного фонду.

Більше того, вона навіть не була вагітною, а прикидалась нею, щоб заробити побільше грошей.

«Вчора вона була в нас, а сьогодні мені знову скидають фото, де вона просить милостиню! Не допомагайте, там, де немає потреби! На жаль, жебракування – це давня практика “легких грошей”, але спонсоруємо їх ми. Перевіряйте кожну інформацію, де плануєте допомогти навіть копійкою, адже комусь ваша пожертва справді врятує життя, а для когось це “легкі гроші”», —  додала жінка.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями: 

ІА "Вголос": НОВИНИ