У Львові відбувся вечір пам`яті, присвячений обороні Луганського аеропорту в 2014 році. До події долучились військовослужбовців, ветерани, представники влади міста.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

На вечір пам’яті, присвячений обороні Луганського аеропорту в 2014 році, усіх запросило командування 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

На заході були присутні представники громадськості, ветерани АТО/ООС, учасники оборони ЛАПу, які поділились спогадами про ті події. Присутні вшанували імена загиблих побратимів.

Також відбулись презентації пісні та фільму про героїчну оборону Луганського аеропорту.

Як зазначив командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак, оборона Луганського аеропорту- це приклад звитяги, приклад мужності, витримки та героїзму військовослужбовців цього з'єднання та ЗСУ.

"Наша військова група показала, що є десантники, що є Збройні Сили, які готові дати відсіч будь-якому противнику. 146 днів тривала оборона Луганського аеропорту, з них більша частина – у повному оточенні. Наші військовослужбовці з аеропорту вийшли тоді, коли там все було зруйноване. Це приклад гордості, приклад, на якому виховуються майбутні покоління, це приклад для справжнього захисника своєї країни. Ці події стоять в одному ряду з найбільш визначними подіями війни, яка розпочалась у 2014 році. Це те, що ми маємо пам’ятати і чим маємо гордитись. Завжди ми повинні пам’ятати тих, хто віддав своє життя», - сказав полковник Володимир Шворак.

Українські десантники тримали оборону аеропорту з квітня 2014 року у повному оточенні без наземного сполучення. У липні українські війська пробили дорогу до летовища, розблокувавши його. Внаслідок серпневого наступу російських регулярних військ аеропорт повторно потрапив у оточення. Його будівлі були вщент зруйновані російською артилерією. У ніч на 1 вересня 2014 року українські захисники вийшли з руїн аеропорту, після 146 днів його оборони. 

Нагадаємо, що 4 вересня у зоні відповідальності ООС російські окупанти поранили українського воїна. Його стан важкий.

ІА "Вголос": НОВИНИ