Публіцист та політтехнолог Володимир Петров пояснив, для чого він «поховав» Людмилу Янукович.

Про це він розповів в ефірі програми «Розрив» на Youtube-каналі «Ісландія».

Метою Володимира Петрова було показати українцям, що бійцем інформаційної війни в умовах агресії Російської Федерації може бути кожен. 

"Я це зробив для того, щоб ви зрозуміли, що ми тут, кожен з нас, можемо проводити свої медійні інформаційно-психологічні атаки. Якщо я, сидячи вдома у вихідний, використовуючи лише телеграм-канал і не використовуючи жодних грошей, зміг це зробити, уявіть, що ми зможемо зробити, якщо у нас будуть загальні завдання?, — зазначив він.

Також політтехнолог додав, що Україні потрібна чітко сформована стратегія медійної війни, пропаганди та контрпропаганди. За його словами, новина про фейкову смерть Людмили Янукович, яка напередодні вакцинувалась російською вакциною «Спутник V» — яскравий приклад контрпропаганди.

«Ви розповідали нам, що CoviShield і Moderna — погані? Ми розповіли вам, що від вашого «Спутника» померла дружина Януковича», — наголосив Володимир Петров. 

Публіцист також підкреслив, що оприлюднену ним інформацію українські медіа поширили блискавично швидко. Також її підхопили навіть російські ЗМІ, зокрема, — «Ехо Москви» та відомий російський паблік «Рифми і панчі». 

Нагадаємо, про смерть Людмили Янукович політтехнолог і блогер Володимир Петров повідомив на своєму Telegram-каналі 23 січня ввечері.

Незабаром Петров додав, що смерть Людмили Янукович ніби то за дивним збігом обставин співпала з її вакцинацією російською вакциною «Спутник V».

Згодом, чутки про ймовірну смерть дружини президента-втікача підхопили українські медіа. А вже через деякий час представник Віктора Януковича, Юрій Кірасір, на своїй сторінці у Facebook написав, що інформація про смерть Людмили Янукович – брехня. 

Попри недостовірність інформації, запит «людмила янукович померла» у пошуковому сервісі Google став одним з найпопулярніших 23 січня.

ІА "Вголос": НОВИНИ