Сьогодні прикордонники у пункті пропуску «Грушів», що на Львівщині, затримали двох чоловіків призовного віку, які намагалися виїхати з України. У одного з них було посвідчення працівника прокуратури Києва. Серед речей виявили кілька одиниць зброї.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України

Порушники приїхали на кордон позашляховиком, за кермом якого був 32-річний чоловік, а пасажиром – його 56-річний батько. Водій надав прикордонникам розписку про перебування на спеціальному військовому обліку. Коли з’ясувалося, що документ протермінований, його власник дістав посвідчення працівника однієї з прокуратур Києва.

“Серед речей мандрівників прикордонники з офіцером внутрішньої  безпеки виявили три пістолети та понад 100 набоїв до них, ніж, ювелірні вироби різних найменувань у кількості 83 шт., 15 колекційних монет, а також грошові кошти в сумі близько 40 тис. доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Наразі прикордонники відмовили вказаним особам у виїзді з України. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за незаконне поводження зі зброєю. 

Нагадаємо, що на період дії  воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі України, окрім визначених винятків. 

ІА "Вголос": НОВИНИ