Президент України озвучив, що МЗС розглядає можливість розриву дипломатичних стосунків з РФ. Однак потрібно пам’ятати про українських громадян, які перебувають на території агресора. Саме тому, зараз принциповим питанням є введення візового режиму з Росією.

Про це розповіла народна депутатка України від “ЄС” Софія Федина в етері “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Вона зауважила, що країни-члени Євросоюзу вже погодили санкції проти Росії. Дуже важливо, що санкції будуть спрямовані на банки, організації, які фінансують московські операції на Донбасі, а також банки, які фінансують людей, які приймають рішення в РФ та щодо представників оборонного сектора. Вона також наголосила, що припинити дипломатичні відносини з агресором не є повним розв'язанням питання.

“Розриваючи дипломатичні відносини, ми так само маємо закрити всі консульські пункти та представництва України. Однак там залишається дуже багато українців, дуже багато громадян, які з якогось дуру поїхали до московської федерації. Україна зараз має мати хоча б мінімальну можливість забезпечувати їхні права. Я вважаю, що зараз принциповим питанням для ВРУ було би введення візового режиму з РФ, при чому в найжорсткішій формі”, - розповіла Федина.

За її словами, такі дії зупиняли б наших громадян мандрувати до агресора, а також зупинило б потік ФСБшників, які під різними приводами приїжджають до України здійснювати свої диверсійні операції.

ІА "Вголос": НОВИНИ