У Львові у військовому госпіталі 28-річний український боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Дячишин, який зазнав важких поранень на Донбасі, прийшов до свідомості.

Про це повідомили у Facebook на сторінці 24 ОМБр імені короля Данила, пише НТА.

На відео український боєць Андрій Дячишин передає привіт своїм побратимам.

“Зараз Андрій дуже успішно продовжує реабілітацію у Львівському клінічному військово-медичному центрі.
 
І знову сенсація – повна свідомість.
 
Це кращі військові лікарі, які за 7 років стали нашими найближчими фронтовими друзями”, – йдеться у повідомленні 24 ОМБр імені короля Данила.
 
Нагадаємо, що 28-річного українського бійця 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрія Дячишина перевели з обласної клінічної лікарні імені Мечнікова у Дніпрі до військового госпіталю у Львові.
 
«Без свідомості молодий боєць ще може залишатися місяцями. Втім саме у Львові він має шанси отримати найкращу нейрореабілітацію», – розповідав 22 вересня у коментарі NTA заступник медичного директора з хірургічної допомоги  Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова Юрій Скребець.
 
Важке поранення у голову Андрій Дячишин отримав 29 серпня у населеному пункті Гірське Донецької області. Як  повідомив генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова  Сергій Риженко, військовий провів 23 днів у реанімації, 10 днів у комі. Також у  лікарні в Дніпрі хлопець 15 вересня зустрів й своє 28-ліття.
 
“Коли надії немає зовсім – сталося диво руками нейрохірургів лікарні Мечникова”, – йдеться у повідомленні.
 
Андрій Дячишин, позивний «Морячок». Боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. На війні – з 2014 року.

 Допомогти пораненому бійцеві коштами можна на її картку:

5168 7573 7961 5869 (Кармазин Ольга Миколаївна).

ІА "Вголос": НОВИНИ