Форум видавців і традиційний львівський дощ – не єдина тема для розмов у мешканців міста цього тижня.

 

Інформаційна агенція “Вголос” продовжує моніторити славнозвісну фейсбук-сторінку  “Гаряча лінія міста Львова” і розповідати вам про «гарячі» проблеми львів’ян.

Паркування автомобілів та вертольота

“Найгарячіша” позиція у списку нарікань - благоустрій. І на першому місці - відсутність місць для паркування автомобілів.

  • Стрийська, 67 знаходиться підприємство Вітус. Нещодавно взяли і відгородили собі територію перед будівлею і поставили стовпчики з тросами для паркування тільки своїх авто. Чи є встановлення таких стовпців законно оформленим?
  • Прохання якось запобігти незаконній зупинці та паркуванню на новозробленій вулиці Богдана Хмельницького.
  • Вулиця Золота, 22. Не закінчили монтування стовпців. Люди далі паркують машини напішоходній зоні і на газоні. Якби не дерева , то б машини ставили під самими вікнами

Але схоже, що проблему у найближчий час, міська влада таки “вирішить”, бо ж недарма у Львові задля парковки, навіть вертолітний майданчик демонтували.

«Враховуючи ту обставину, що замість вертолітного майданчика в КЛШД м. Львова робиться парковка - прошу встановити та повідомити громаду міста куди подівся вертоліт? »

Громада не стала чекати відповіді від влади і сама почала коментувати ситуацію.

  • Знали б в столиці, що Садовий вже злітний майданчик на автостоянку переробив
  • Сьогодні передали в новинах по “Інтеру”, що проєкт санавіації у Львові призупинився, бо вертоліт на ремонті.
  • Свою головну функцію  піар -вертоліт виконав. А більше ні для чого цей проєкт й не задумувався напевно.
  • А також, з якого дива парковка платна в міському закладі охорони здоров‘я? І гроші збирають готівкою. Це на розважальний центр, сюди привозять хворих і немічних. І платити за доступ на територію лікарні безглуздо. Скоро за вхід у капличку почнете гроші брати?

Головне відрапортували, що Львівщина єдина область в Україні з медавіацією!

Громадський транспорт

Якщо особистого транспорту у місті є з надлишком , то громадського таки бракує. А той що є, не такий уже й комфортний, як би хотілось.

  • Прошу надати інформацію скільки автобусів повинно їздити на 33 маршруті, оскільки постійно їздить лише 4, а після 20:00 взагалі 2-3. Відтак їздять вони дуже рідко і не по затвердженому графіку. Крім цього самі автобуси в жахливому стані (просто розвалюються). 
  • Прошу пояснити, чому постійно виникають такі ситуації, коли трамваїв на лінії нема, а вони кучкуються на кінцевій
  • Ось цей тролейбус  не зупинився на зупинці вул. Кондукторська. Щось в правилах змінилося? І тролейбуси тепер стають тільки на тих зупинках на яких водію хочеться?

Вулична торгівля та покинуті авта

Схоже, що Львів стає затісним не тільки для приватного транспорту, але й для  приватних підприємців - сільських бабусь із їх домашньою продукцією.

 

  • Вул. Сихівська, 18. Прохання навести лад з стихійною торгівлею. Відбувається блокування зупинки ГТ та пішохідної зони, при тому що позаду будівель є організований великий ринок.
  • Прохання направити муніципальну варту і поліцію, до костелу Ольги і Єлизавети, де здійснюється незаконна торгівля і також облаштувати місця для торгівлі для таких людей. Львів ніяк не виглядає як європейське місто, де перед найкрасивішими соборами просто хаотичний ринок, а швидше як Бангладеш якийсь.

А от деяких «постояльців» тротуарів ніхто не ганяє вже скільки років.

  • На вулиці Д.Яворницького  є декілька транспортних засобів, які стоять безвиїздно близько 7 років. Чи можна їх евакуювати на штраф.майданчик, або на якийсь відстійник?Ці автомобілі відчинені, біля них завжди крутяться наркомани. 
  • Покинуті машини, Малоголосківська 8є

Зрубані дерева і не зрізані гілки

Скаржаться львів'яни, що здорові дерева в місті вирубують, а  зламані гілки чомусь ніхто не поспішає обрізати.

 

  • Зрізано близько 15 здорових дерев,  вул Виговського (навпроти 5 поліклініки). 
  • Будь ласка,  приберіть гілляку, котра висить над головою у перехожих біля СШ,32 . Між будинками 12 та 14
  • Вул Мечникова,16 гілка від каштану зламана і висить на тросі трамвайної лінії.

 

Парки Львова

 

Якщо ж мова про дерева, то їх найбільше у парках міста.  І схоже, що на тижні, що минає львів’яни насолоджувались осіннім сонцем, саме гуляючи парками. 

 

  • Чому ще досі не розпочались роботи по ремонту доріжки в парку ім.Івана Франка? Мало того,що ямища величезі, та ще й ліхтарі не працюють ввечері. Тисячі людей,дітей,батьків з колясками,велосипедистів ,туристів нашого міста кожного дня відвідують цей центральний парк,і бачать перед собою цей бардак,ці ями.
  • Чи можна поремонтувати сходинки і перила в парку Піскові озера зі сторони Коновальця.
  • Прохання допомогти вирішити питання з освітленням пішохідної алеї по вул. Під Голоском між 19 і 21 номерами, а також від  27 до алеї у  Малоголосківському парку. 

Пам’ятник Дупці

І вишенькою на торті у парковій тематиці став ось такий допис.

«Враховуючи,що останнім часом скульптури у Львові виростають,як гриби після дощу чи є хоч мінімальний шанс побачити в Стрийському парку на місці “Ніг” щось цікавіше.»

У мерії відповіли:

“Як повідомили у Стрийський парк, згідно з наданими рекомендаціями Управління охорони історичного середовища, щодо можливості заміни скульптури жінки (ноги жінки), що розташована на нижніх партерах Стрийського парку, управління вважає недоцільним демонтаж даної скульптури, оскільки вона має характерні ознаки неоромантизму та постмодернізму, встановлена у 1980-90 рр. як декоративний елемент благоустрою для створення візуального акценту у даній частині парку.”

Але не були б то львів’яни, щоб не поділитись і своїми думками.

  • Пам'ятник Дупці біля струмка і справді має ознаки неоромантизму 
  • До речі  я б сюди пам'ятник Моцарта переніс
  • То ноги дружини Моцарта, не рухайте!
  • В того Моцарта, що жив у Львові не було жінки і дітей
  • “Мийте ноги в джерельній воді” - МОЗ

Гарні новини

І нарешті про приємне.  Як не парадоксально, але мова про сміття. у Львові зібрано рекордний денний об'єм відсортованої органіки.

"13,8 тонн харчових та садових відходів привезено компанією Санком - Львів на міську компостувальну станцію. До цього максимальний об'єм становив 8 тонн. Дякую львів'янам за постійно зростаючу культуру сортування, а компаніям перевізникам за важку щоденну роботу з роздільного збору харчових і садових відходів!"

 

ІА "Вголос": НОВИНИ