Аналітики американського Інституту вивчення війни спрогнозували про що говоритиме Путін у своєму зверненні на Федеральних зборах 21 лютого.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Послання президента РФ до Федеральних зборів, Держдуми та Ради Федерації Росії – це щорічна промова, внесена до російської конституції в лютому 1994 року. 

2022 року Путін кілька разів відкладав своє щорічне послання до Федеральних зборів, ймовірно, сподіваючись зрештою використати цю промову, щоб відсвяткувати масштабні перемоги Росії в Україні, але не зміг цього зробити через відсутність таких перемог і на тлі загостреної критики керівництва Кремля війна", зазначили аналітики ISW. 

Вони звернули увагу на те, що останніми місяцями Путін виступав із невражаючими зверненнями з нагоди символічних ювілеїв і дат і, ймовірно, запланував свою перенесену промову на першу річницю визнання Росією «ДНР» і «ЛНР».

«Путін, ймовірно, переупакує російські заходи щодо інтеграції окупованих територій до Російської Федерації як нове досягнення. Путін міг би оголосити про початок наступної хвилі мобілізації, хоча більшість індикаторів і оцінок свідчать про те, що він не зробить цього зараз», – вважають у ISW.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ