Міський голова Львова Андрій Садовий та його команда не займаються проблемами дрібних мікрорайонів, адже там проживає невелика кількість населення, а, відповідно, і невелика кількість їхніх потенційних виборців.

Про це у прямому ефірі "Народного толк-шоу" заявив правник Олексій Різник.

"Проблема маленьких віддалених мікрорайонів Львова полягає у тому, що населення там мало. А де населення мало - туди владі вкладати гроші немає доцільності. Адже там мало виборців. Центральну частину Львова бачать усі. Вона красується на білбордах. Там знімають рекламу про "своїх", для "своїх, від "своїх". Але в кінцевому результаті тих "своїх" не видно. Влада робить тільки ті речі, які їй вигідні. В першу чергу - робить на Сихові, бо, як каже Андрій Іванович, хто виграв вибори на Сихові - той виграв вибори у Львові. Так само на Чорновола, в інших мікрорайонах, де є велика густота населення", - зазначив Різник.

Юрист підкреслив, що позитивний приклад управління за останні роки показало місто Винники:

"Натомість у Винниках влада пішла іншим шляхом. Ще 5 років тому Винники були явно недолюбленою частиною Львова з бюджетом у 10 мільйонів. Сьогодні ж, коли ми закінчуємо, діяльність, бюджет Винник становить вже 200 мільйонів. У Винниках вже вирішено питання з інженерією, з дорогами, з каналізацією. Тобто проблема не в складності вирішення цих питань, а в бажанні їх вирішити. Винники пішли іншим шляхом, ніж Львів. Зокрема тому, що сюди прийшли великів виробничники, які внесли гроші в міську скарбницю. У Львові ж проблема полягає зокрема у непропорційному розподілі грошей у тих місцях, де вони заробляються і де вони витрачаються. Бо гроші повинні рухатися за людиною. У Винниках же, за рахунок того, що існувала окрема громада і окремий бюджет, проблеми вдалося вирішити. Відповідно, і у Львові потрібно вирішувати питання зважаючи на те, скільки район заробив - пропорційну частину він і повинен отримати".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ