Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації в Маріуполі немає, але робляться політико-дипломатичні кроки для виходу з гуманітарної катастрофи.

Про ситуацію навколо Маріуполя Олексій Арестович заявив у своєму відеозверненні на сторінці у фейсбук.

"Найближчі підрозділи ЗСУ ведуть важкі бої на північ від Волновахи. На них наступають переважаючі сили противника – і ні про яку деблокаду Маріуполя не може йтися, їм би самим там відбитися.

Інші частини знаходяться за 100, 120, 150 кілометрів від Маріуполя. Їм ще треба подолати оборону противника там, де вони перебувають. Припустімо, вони пробили, - хоча звідки взяти ці резерви, щоб вони пробили і перейшли в наступ проти переважаючих сил, - і пішли у бік Маріуполя, вони не пройдуть більше 120 кілометрів голим степом під ударами авіації з Криму та Ростовської області.

Тому військового рішення зараз щодо Маріуполя немає… Наразі є шлях політико-дипломатичного врегулювання ситуації навколо Маріуполя, насамперед гуманітарної катастрофи".

Для президента України Маріуполь зараз є «темою №1» і гуманітарні питання вирішуються на найвищому міжнародному рівні.

«Вдалося зрушити ситуацію до того, що російські війська відкрили коридор на виїзд із Маріуполя. Вони не пустили гуманітарну допомогу до самого Маріуполя, але дали можливість виїжджати громадянам з Маріуполя. За нашими даними, понад 40 тисяч жителів уже залишили Маріуполь» - повідомив радник голови ОП Олексій Арестович

Арестович наголосив, що зараз головна проблема Маріуполя – геноцид. І що будинки там руйнують заради паніки, тому не треба допомогати ворогу.

Надати зараз військову допомогу Маріуполю неможливо, але «Маріуполь ми не здамо».

Читайте також:

На Сумщині ЗСУ знищили колону військової техніки рашистів. Фото

 

ІА "Вголос": НОВИНИ