Український режисер та колишній в'язень Кремля Олег Сенцов виступив на Форумі Єдності в Маріуполі, де розповів, що окрім влади Росії, а саме Володимира Путіна, та корупції, Україна має ще одну проблему — «ми самі».

Про це повідомляє Громадське.

«Я повернувся з Польщі, у мене була зустріч в Центрі солідарності в Гданську. Хлопець з Івано-Франківська, який поїхав в Польщу на заробітки, підійшов до мікрофона і запитав: Ви, Олег, повернулися додому. Ви побачили ті відносини між людьми, які були на Майдані? Я сказав «ні. я цього вже не бачу.

Я добре пам'ятаю, як було тоді. Взимку. Коли ми спілкувалися один з одним ввічливо, коректно, відкрито і чесно. Це все допомагало мені все 5 років. Я знав заради чого я ризикував всім в Криму, я знав заради чого сиджу. Я знав, для чого я це роблю. Це допомагало. Приїхавши, і побачивши, що відбувається в нашому суспільстві, я побачив, на мій превеликий жаль, що ми все це втратили... Революція гідності перетворилася в контрреволюцію ненависті. Ми дуже агресивні один до одного, роздроблені, нетерпимі до будь-якої думки», - розповів Сенцов.

Нагадаємо, режисер Олег Сенцов своєю заявою про те, що українці та росіяни – братній народ, ретранслює думку, яку впроваджує Москва у Європі та світі.

ІА "Вголос": НОВИНИ