Велика й густонаселена частина Львова, від Сихова до ТЦ «Південний», фактично залишається без доступної повнофункціональної лікарні.

Про це у прямому ефірі проєкту «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив громадський діяч, ексдепутат Львівської міської ради Зіновій Гузар.

Ексдепутат Львівської міськради зауважив, що чинна влада Львова «вливає» у медицину міста великі кошти, проте всі інвестиції ідуть лише в одну лікарню.

«Для пересічного мешканця потрібна транспортна доступність медичної допомоги. А при тих корках, які є сьогодні у місті, привезти людину зі Сихова до лікарні на Топольній – складно. Мабуть, легше перевезти людину з Кам’янки-Бузької на Топольну. За мою каденцію в місті була зовсім інша ідеологія», – сказав Зіновій Гузар.

На його думку, південний район Львова, Сихів та інші наближені райони мала б обслуговувати 8-ма лікарня Львова, яка має більше ніж 400 ліжок та всі необхідні медичні профілі. Натомість на сьогодні 8-ма лікарня, додав громадський активіст, практично не виконує свої функції.

«30 мільйонів пішло на фінансування лікарні Швидкої допомоги, на Центр трансплантації, і 2, 5 мільйони було виділено на обладнання реанімації 8-ї лікарні. Ось це вам кількість ліжок, пропорція фінансування і транспортна доступність!», – акцентував гість програми.

Окрім цього Зіновій Гузар додав, що окрім медицини нагальною проблемою Львова є транспортна розв’язка.

«До Євро-2012 планувалося розвантажити вулицю Кульпарківську до Сихова. Навіть у людей городи відібрали і щось там почали робити. А зараз що?! На наступний рік буде 10 років, як цей проєкт почав працювати, і, який мав би розгрузити центр міста і забезпечити транспорту доступність у Львові. Проте зараз цієї проблеми просто не існує», – прокоментував він.

ІА "Вголос": НОВИНИ