Про проблеми центру та плани щодо початку його роботи сьогодні, 30 травня, розповіла директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак під час зустрічі з журналістами, передає кореспондент «Вголосу».

«У Перинатальному центрі немає приміщення, облаштованого згідно з санітарними нормами для функціонування центрального стерилізаційного відділення, – зазначила вона. А як так сталося? Технічний нагляд здійснювало управління капітального будівництва. Людина, яка отримує за це зарплату, повинна би вже давно показати, що є розходження між проектною документацією і виконаними роботами. Аналогічно щодо кімнати по зберіганню наркотиків».  

Попри серйозні претензії до технічного нагляду управління капітального будівництва ЛОДА, за словами Ірини Микичак, проблему відсутності стерилізаційного відділення все ж вирішують. «Ми підписали угоди про те, що стерилізацію матеріалу будуть здійснювати в обласній клінічній лікарні, в обласному кардіологічному центрі. Є транспорт, який возитиме бікси. Це тимчасова міра. Прийнято рішення, що центральна стерилізаційна буде облаштована у корпусі Б, в якому будкомпанія продовжує працювати».

Вона також розповіла: на сьогодні підписаний акт про введення в експлуатацію центру, проте потрібно ще багато висновків та документи про інші необхідні дозволи, аби він запрацював. Зокрема, зараз лікарня працює над виготовленням ліцензії на використання та обіг наркотичних середників, хоча кімната для цього вже облаштована.  

«Проектом не передбачено харчоблок, але тут проблеми немає, бо ми медичні заклади переводимо на аутсорсинг, – також розповіла чиновниця. Є угода між Перинатальним і Західноукраїнським центром, де є потужний харчоблок, і вони будуть готувати харчування для Перинатального центру, яке доставлятимуть. Пральня також буде працювати на умовах аутсорсингу».

За словами Ірини Микичак, на жаль, не призначено нового керівника Перинатального центру. «Нам потрібна дуже жорстка, сильна людина, яка би сьогодні займалася введенням в експлуатацію вже не стільки будівельної, а медичної і кадрової частини Перинатального центру», – переконана Ірина Микичак.

Та попри всі проблеми Перинатальний центр, за словами чиновниці, планують відкрити для пацієнток до двох тижнів, тобто орієнтовно до середини червня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ