Підозрюваний у незаконному збагаченні колишній в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан сповістив, що повернувся в Україну.

Про це Продан написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Екс-податківець зазначив, що щойно повернувся до Києва після лікування у Німеччині.

«Курс лікування видався складним. Три хірургічні втручання під наркозом. Щиро дякую лікарям баварської клініки Bayreuth та особисто головному лікарю доктору Оліверу Понзелю. Діагноз українських спеціалістів, до яких неодноразово звертався, виявився частково помилковим. І лише завдяки професіоналізму німецьких фахівців вдалося знайти справжню причину хронічного захворювання та призначити відповідне лікування. Лікування ще триває, але тепер не мушу перебувати у медичному закладі», — запевняє Продан.

Політик також заявив, що передав САП підтвердження з клініки про його захворювання.

«Сподіваюсь, не доведеться нікого переконувати, що найбільша та найвідоміша державна клініка Баварії нічого не вигадала», — каже він.

За словами екс-очільника ДФС, операцію він відкладав упродовж п'яти років.

«Часу на здоров'я постійно не вистачало. Витрачати кілька днів відпустки на перебування у лікарні завжди було шкода. Вважав, що краще провести вільний час з дочкою та родиною. Після звільнення з посади у ДФС нарешті з'явилася можливість зайнятись проблемою, яка вже встигла перейти у хронічну стадію», — заявив Мирослав Продан і наголосив, що українські правоохоронці сфабрикували справу проти нього.

Як писав “Вголос”, екс-очільник Державної фіскальної служби України Мирослав Продан утік із країни через те, що правоохоронці зламали його листування в месенджері та знайшли там докази незаконного збагачення. Згодом йому заочно оголосили про підозру.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що збирає докази у справі проти виконувача обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Генпрокурор наголосив, що має персональні претензії до Продана.

28 серпня стало відомо, що правоохоронні органи розслідують можливе придбання в. о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом курортного комплексу в Туреччині.

ЗМІ з’ясували, що Продан прикупив собі курортний комплекс у Туреччині за $500 тисяч. Йдеться про два об’єкти нерухомості у турецькому курортному місті Бодрум.

Загалом Продана підозрюють у набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в. о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016-го по червень 2018 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ