У Києві активісти посприяли закриттю магазину скандального російського репера Олексія Долматова, відомого під творчим псевдонімом Гуф. Росіянин неодноразово виступав у анексованому Росією Криму, за що став персоною нон ґрата в Україні. 

Російський репер Гуф

Про закриття магазину сповістила Всеукраїнська громадська спілка учасників бойових дій «Спілка ветеранів війни з Росією» у своєму телеграм-каналі.

Як відомо, офіційний магазин бренду «LUGANG», засновником якого є російський репер Гуф, відкрився під назвою og.store.ua на вулиці Пирогова у Києві ще в травні 2020 року. Спочатку бренд працював у онлайн-режимі, а після послаблення карантину - відчинив свої двері для відвідувачів.

Весь цей час у столичному бутику продавався одяг з зображенням сталінських висоток Москви та російського «Аерофлоту», що й обурило місцевих активістів. У зв'язку з цим, 10 липня, представники «Спілки ветеранів війни з Росією» та ГО «Основа майбутнього» здійснили «рейд» на магазин.

«Антін Мухарський відкрив крамницю у центрі Москви та продає там футболки з Бандерою. Ой, ні, цього, звичайно, не сталося. Це російський репер »Гуф«, який підтримав анексію Криму і нев‘їзний до України, відкрив магазин у центрі Києва й продає шмотки з москвою та іншою російською фігнею. Пішли, провідали. Скоро продавати не буде», - розповіли у телеграм-каналі Спілки ветеранів війни з Росією.

Через деякий час організація повідомила, що бутик репера з РФ більше не функціонуватиме.

«Магазин російського репера «Гуфа», в якому ми нещодавно проводили акцію, зачинено. Так буде з кожним, хто спробує пропагувати в Україні ідеї «руського міра». Краще і не намагайтеся навіть», - зазначили активісти.

«Вголос» вирішив перевірити, чи справді магазин не працює. Як виявилось, наразі одяг бренду російського виконавця можна придбати лише у форматі онлайн. Та чи не відкриють його знову - невідомо.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ