Продавці марихуани у США просувають нове неофіційне свято розпродажів – «Зелена середа».

У цей день вони хочуть затвердити традицію знижок на рекреаційний і лікувальний канабіс, передає Голос Америки.

За задумом бізнесменів, розпродажі мають бути у середу, що передує Дню подяки, та має доповнити дні, що розпочинають сезон розпродажів у США: "Чорну п'ятницю" (розпродаж від найбільших компаній), "Суботи малих підприємців" (знижки на товари невеликих приватних бізнесів) та "Кіберпонеділка" (акції на товари в інтернеті).

Компанії, що продають марихуану, кажуть, що у середу, переддень Дня подяки, їхні продажі подвоїлись, у порівнянні зі звичайною середою.

У жовтні Канада стала другою країною у світі й першою державою Великої Сімки, яка повністю легалізувала канабіс. Оттава зняла заборону, яка діяла 95 років. Цей крок підтримало понад сімдесят відсотків жителів країни. Головний аргумент прихильників легалізації - це дозволить позбутися чорного ринку марихуани, а податки з продажів поповнять скарбницю країни.

У США на федеральному рівні діє заборона на вживання марихуани, однак законодавство деяких окремих штатів дозволяє продаж канабісу з лікувальною та рекреаційною метою.

Торік продажі канабісу лише у штатах Вашингтон, Колорадо й Невада, де "легкий наркотик" легалізували, дорівнювали 11 мільйонам доларів.

Зараз продавці марихуани пропонують американським споживачам широкий асортимент - від речовин для куріння чи жування до напоїв, шоколаду, жуйки - і навіть арахісового масла з канабісом для домашніх улюбленців.

ІА "Вголос": НОВИНИ