Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, затримали працівника Державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор» під час збуту ним речовини рослинного походження, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.

Як повідомляє Держбюро розслідувань, старший по корпусу відділу режиму та охорони вказаної установи систематично незаконно купував, зберігав та збував наркотичні засоби особам, що перебувають під вартою.

25 жовтня 2020 року слідчі ДБР затримали сержанта внутрішньої служби на території Маріупольського СІЗО в порядку ст. 208 КПК України.

Правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, незаконному збуті наркотичного засобу у місця позбавлення волі, предметом якого був особливо небезпечний наркотичний засіб, вчинених повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).

Проводяться обшуки у приміщенні СІЗО, за місцем проживання правоохоронця та в автомобілі, яким він користувався.

Вирішується питання щодо обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Затриманому загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в Одесі правоохоронці затримали чотирьох іноземців, у яких вилучили понад 120 кілограмів кокаїну.

ІА "Вголос": НОВИНИ