В організмі є два основних типи жиру, але один, про який вам потрібно турбуватися, це вісцеральний жир. Дослідження, що вивчає взаємозв'язок між різними групами продуктів харчування та вісцеральним жиром, дає розуміння ключових продуктів, яких слід уникати, пише Express.

Вісцеральний жир і підшкірний жир – це два основних типи жирової тканини, що знаходяться в організмі. Перший знаходиться поблизу життєво важливих органів тіла, а другий лежить близько до поверхні. Лобне розташування вісцерального жиру робить його набагато небезпечнішим, ніж підшкірний жир. Це пов’язано з порушенням обміну речовин, підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу.

Дієта пропонує бар’єр проти збільшення вісцерального жиру, але вона також може сприяти цьому.

Дослідники мали на меті визначити прийом групи продуктів харчування, пов’язаний з вісцеральним жиром та підшкірним жиром, та співвідношення обох у популяції північної Німеччини.

Аналіз було проведено у 344 чоловіків та 241 жінки, які пройшли магнітно-резонансну томографію (МРТ) для кількісної оцінки загальних обсягів вісцерального та підшкірного жиру.

Дослідники виявили, що споживання картоплі та макухи накопичує обидва види жиру, а от споживання злаків не асоціювалось із збільшенням вісцерального жиру.

Більше того, вживання безалкогольних напоїв не пов’язувалося з вісцеральним жиром, а з підшкірним жиром.

Виявилося, що прийом їжі незалежно пов'язаний з обсягами вісцерального жиру або підшкірного жиру.

Дослідження підтримують споживання злаків, а саме цільних зерен, для зменшення вісцерального жиру.

Вчені Дослідницького центру з питань старіння та харчування людини (USDA HNRCA) при Університеті Тафтса імені Жана Майєра USDA спостерігали менші обсяги вісцерального жиру у людей, які вирішили їсти переважно цільні зерна замість рафінованих зерен.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ