Київська місцевої прокуратури № 6 повідомила про підозру професору хімії – колишньому викладачу кафедри одного з вищих навчальних закладів у незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечних психотропних речовин з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це інформує Офіс генпрокурора.

За даними слідства, колишній викладач навчального закладу спільно з іншими особами організував та налагодив за місцем свого проживання в м. Києві, а також у гаражному амбарі на Київщині промислове виготовлення психотропних речовин та прекурсорів для подальшого отримання прибутку.

Під час обшуків за місцем розташування нарколабораторій, квартири та інших приміщень, які використовувалися у незаконній діяльності, правоохоронці вилучили близько 1 кг порошкоподібної речовини, схожої на “амфетамін”, понад 9 кг прекурсору фенілнітропропен – основного компоненту для виготовлення амфетаміну, близько 2 л ртуті, понад 80 л інших прекурсорів. Загалом вилучено понад 1 тонну реагентів та інших хімічних речовин, за допомогою яких здійснювався синтез наркотиків і психотропів, а також обладнання, що дозволяло їх виробляти у промислових об’ємах.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також відпрацьовується коло осіб, які можуть бути причетними до виготовлення та збуту психотропних речовин, для притягнення до кримінальної відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ