Кандидат на пост Президента України від об'єднаних націоналістів Руслан Кошулинський пропонує правильні ідеї, які є затребуваними у суспільстві.

Про це, коментуючи програму Кошулиського, сказав екс-суддя Конституційного суду, перший Генпрокурор України Віктор Шишкін.

"Запровадження обов’язкової перевірки держслужбовців, кандидатів на виборні посади на детекторі брехні; скасування недоторканності Президента України, народних депутатів і суддів; запровадження механізму імпічменту Президента, відкликання депутатів і суддів; виборність суддів. Це дуже правильні ідеї. Цього справді вимагає суспільство. Реалізація цих програмних пунктів Кошулинського є реальною та необхідною",- зазначив Шишкін.

Також експерт розповів, як їх можна реалізувати.

"Щоб їх утілити у життя, потрібно вносити зміни до української Конституції. Наприклад, що стосується виборності суддів. У нас у законодавстві немає такої норми. Суддів наразі призначає Президент. І буде правильно внести зміни до Конституції, щоб самі люди обирали тих, хто у майбутньому їх судитиме. Це може бути ефективною судовою реформою. Те ж саме стосується відкликання народних депутатів. Для цього також потрібно напрацювати відповідні зміни до Конституції", — сказав Віктор Шишкін.

"А перевірка державних службовців на детекторі брехні може буде реалізованою у дуже простий спосіб, оскільки не потребує змін до Конституції. Для цього достатньо внести правки у Закон "Про державну службу", — додав екс-суддя Конституційного суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ