Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у Москві не дуже вірять, що при нинішньому керівництві України вдасться досягнути прогресу у виконанні Мінських угод.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Лавров заявив, прогрес неможливий, хоча б тому, що про це відкрито заявляють президент України, віце-прем'єр Резніков, який відповідає за роботу в Контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На думку Лаврова, українська сторона заявляє про необхідність Мінських угод лише для того, щоб звинуватити Російську Федерацію у їх невиконанні та вимагати продовження санкцій зі сторони в США та Європи.

Очільник МЗС Росії додав, що «таке збочене розуміння суті мінських угод» - це всього лише спроба звалити вину на російську сторону.

Проте, він наголосив, що «Росія там жодного разу не згадана, глибоко проникла у свідомість наших європейських колег, включаючи Францію і Німеччину».

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з главою російського МЗС Сергієм Лавровим через сьогоднішнє загострення на Донбасі.
  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що Україна нібито відмовилася виконувати домовленості, які були досягнуті на засіданнях Тристоронньої контактної групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ