Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру народному депутату України 8 скликання Костянтину Жеваго за внесення недостовірних відомостей в декларацію.

Про це повідомляє пресслужба держустанови.

Про підозру повідомили у зв'язку із вчиненням злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що колишній народний депутат України не задекларував у 2015 - 2016 роках понад 10 млн гривень, а в 2017 році - понад 9 млн.

В САП додали, що згідно з частиною першою статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 27 вересня ДБР заочно вручило підозру екснардепу Костянтину Жеваго, якого раніше перевіряли на причетність до схеми з розтрати та легалізації 2,5 мільярдів гривень банку “Фінанси та Кредит”.

Шевченківський районний суд Києва 1 жовтня ухвалив рішення щодо стягнення з ексвласника банку “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго 1,539 млрд гривень на користь Нацбанку в рахунок погашення заборгованості банку за наданими раніше кредитами рефінансування.

Згодом колишнього народного депутата Костянтина Жеваго оголосили у всеукраїнський розшук.

ІА "Вголос": НОВИНИ