Про це у Facebook написала прес-секретар гепрокурора Лариса Сарган.

«Завдяки спільним заходам, вжитим під координацією прокуратури Одеської області, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцезнаходження», – написала Сарган.

Курченко підозрюється у створенні злочинної організації, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухиленні від сплати податків та вчиненні інших злочинів. «Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 2 мільярди гривень обов'язкових платежів», – наголосила Сарган.

Прес-секретар генпрокурора зазначила, що у травні 2017 року прокуратура погодила повідомлення про підозру Курченку, оголосила його у державний розшук та надала дозвіл на затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу.

«На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок», – додала вона.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ