Прокуратура викрила службових осіб «Львівської залізниці» на привласненні паливно-мастильних матеріалів. Так, підозрювані систематично здійснювали розкрадання паливно-мастильних матеріалів державного товариства від 15 до 30 тонн щомісячно, шляхом відкачування із маневрових тепловозів та продавали за ціною нижче ринкової.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Таким чином, зараз Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В ході слідства було затримано 5 працівників «Львівської залізниці». Їм оголосили повідомлення про підозру. Чотирьом затриманим вже обрали запобіжний захід у вигляді перебування під вартою, а ще одному - нічний домашній арешт.

«Проведено 35 обшуків в житлових та нежитлових приміщеннях за місцем проживання учасників групи та в приміщеннях підприємства. Вилучено понад 1400 літрів дизельного палива, каністри із залишками палива, засоби для відкачування дизпалива, 6 автомобілів, які використовувались як знаряддя вчинення злочину та перевезення викраденого пального, мобільні телефони, грошові кошти в сумі 7960 доларів США, 6375 Євро, 60 злотих, 333 600 гривень (на загальну суму понад 754 тис.грн.), банківські картки, чорнові записи та інші речі, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні», - йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ