Лідер польської опозиційної партії «Сучасна» Ришард Петру подав заяву до прокуратури у справі так званих плівок Качиньського.

Про це повідомляє RMF FM.

Польське видання  отримало записи прихованих переговорів лідера партії влади «Право і справедливість» Ярослава Качиньського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинбського збудувати дві висотки у центрі Варшави. На думку Ришарда Петру, під час розмови Ярослав Качиньський міг зловживати своїм впливом.

«Потребує з'ясування питання, чи голова »Права і справедливості« рекомендував банку Pekao SA, аби той виділив кредит на інвестиції компанії Srebrna і чи він був уповноважений компанією компанія Srebrna на тему інвестицій», — зазначив Петру.

Петру заявив, що цей банк націоналізували два роки тому і він перебуває під наглядом прем’єра. Відтак немає жодного сумніву, що Ярослав Качиньський міг будь-якої хвилини через прем’єра і персональні рішення у бюджетних структурах отримати вигідний кредит від банку.

Інвестиції проекту повинна була приготувати фірма Біргфеллнера. Запис перемовин свідчить, що його компанія виконала роботи, однак Srebrna відмовилась їх оплатити. У розмові Качиньський пояснює Біргфеллнеру, що проект довелося зупинити через відсутність згоди місцевої влади Варшави та велику зацікавленість ЗМІ у цьому питанні.

Як повідомляв «Вголос», лідер правлячої у РП партії ПіС має таємний бізнес.

ІА "Вголос": НОВИНИ