Однією з підстав затримання колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського стала інформація про наявність у нього майна закордоном та в офшорах.

Про це заявив прокурор САП Юрій Олефір, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що Гладковський володіє корпоративними правами компаній, розташованих на офшорних територіях.

Оліфер розповів, що «після отримання відповідної інформації від компетентного правоохоронного органу про наміри разом з сім'єю покинути територію України», також дізнався інформацію щодо перебування у власності пана Гладковського майна, в тому числі житлових приміщень на території інших держав. Також дізнався «про наявність корпоративних прав у компаніях, в тому числі розташованих на офшорних територіях». Відтак, у органа досудового розслідування не було іншого виходу, ніж вчинити саме затримання.

Він зазначив, що з огляду на такі дані, затримання Гладковського було обгрунтованим рішенням для можливого притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності.

Також була інформація від прикордонної служби про нестандартну поведінку Гладковського. Він перебував в міжнародному аеропорту, де проходив процедуру щодо оформлення його виїзду за кордон. Це вже було не вперше, оскільки він неодноразово перетинав кордон і проходив такі процедури щодо митного оформлення.

Нагадаємо, що 18 жовтня ексзаступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру.

Додамо, що 18 жовтня ВАКС почав обирати запобіжний захід Гладковському.

ІА "Вголос": НОВИНИ