Одесу ексспівробітниця пропагандистського «Первого канала» називає «рідною» і не розуміє, чому українці закидають їй причетність до розпалювання війни.

Про візит до Одеси Овсяннікова розповіла у Фейсбуці, повідомляє Цензор.НЕТ.

Наразі допис уже видалений, але в інтернеті збереглися його скріншоти.

«Сто днів війни… Рідна Одеса зустріла мене порожніми готелями та замінованими пляжами. Купатися заборонено, — написала Овсяннікова. — Російські військові кораблі постійно обстрілюють місто з моря. Ніхто не може спрогнозувати, куди прилетить черговий снаряд. Уся надія тільки на досконалу систему проти повітряної оборони. Але іноді й вона не рятує. Одна ракета влучила у прибережний готель, інша — у багатоповерховий будинок. Загинули восьмеро людей, у тому числі немовля. Будівельники вже почали відновлювати зруйновані секції будинку», - написала вона.

У відповідь на критичні закиди в коментарях, що вона, мовляв, відповідальна за біду Одеси, Овсяннікова написала, що вона «Україні нічого погано не робила, а навпаки - захищає її».

Вона не розуміє, чому не може приїхати в «країну, де народилась», де живуть дві її двоюрідні сестри та могила батька.

У березні Рада національної безпеки та оборони повідомляла, що Овсяннікова є частиною інформаційної війни, яку веде РФ.

«Історія з редакторкою «Первий канал» РФ, яка начебто у прямому ефірі новин з'явилася з плакатом «No War. Russians against war», є маніпуляцією. У країні-агресорі РФ просувають наратив «лише Путін винен». Це новий етап інформаційної війни», - зазначали у відомстві.

Журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва опублікувала пост у себе на Facebook, де звинувачує голову СБУ Івана Баканова, у тому, що він «недогледів».

«Служба безпеки України та Іван Баканов це повна ганьба. Я надіюсь, хоч цій хвойді Зеленський не додумається наш паспорт дати. У нас Київ уже центром русскоязычного мира стає, як і мріяла одна руда стара моль?», - пише вона.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ