Про це пише «Медуза».

Після відверто пропагандистського відео перед студентами виступила керівник обласної правової школи з профілактики екстремізму серед молоді Алла Биба, яка порівняла Навального з Адольфом Гітлером. Вона наголошувала, що ні до чого не закликає і не нав'язує свою точку зору.

Разом з тим, російські ЗМІ зазначають, що у цьому ролику Навального звинувачують в ненависті до представників інших національностей.

Автори відео «Гітлер 1945 / Навальний 2018» - Можемо повторити!» намагаються запевнити, що Навальний - націоналіст і прихильник жорстких заходів щодо мігрантів.

Автори стверджують, що опозиціонер «вимагає ізолювати Середню Азію і Закавказзя», використовує гасла європейських ультраправих «Це наша країна, і наше завдання - знищити всю сволоту, яка п'є нашу кров», а також наводять нібито цитату політика «Ми потребуємо тотальної зачистки».

У ролику також згадують про старі гасла Навального з мітингу на проспекті Сахарова в 2011 році. Тоді опозиціонер справді заявив, що, то кількість людей, які зібралися на акцію, може «взяти Кремль і Білий дім прямо зараз», але не закликав до насильницького повалення влади, як запевняють у ролику.

 

Як уже писав Вголос, 26 березня у Хабаровську, Владивостоку і Барнаулі почалися мітинги «Він нам не Дімон», на яких активісти закликали до боротьби з корупцією та розслідування діяльності прем'єра Російської Федерації Дмитра Медведєва.

Як наслідок, протягом дня у двох найбільших містах Росії: Москві та Санкт-Петербурзі затримали більше 1000 людей, які брали участь в антикорупційному мітингу.

Нещодавно Навальний і Фонд боротьби з корупцією оприлюднили велике розслідування про секретні активи прем'єра Дмитра Медведєва – його величезні ділянки земель, вілли, квартири у старовинних особняках і виноградники.

Офіційно Медведєв жодним чином не коментував гучне розслідування Фонду боротьби з корупцією про його казкове багатство, однак забанив Навального в Instagram.

Під час акцій протесту Навального затримали, а тоді оштрафували і залишили під вартою на 15 діб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ