У справі про прорив російськими військами у Харківській області, яку розслідує Державне бюро розслідувань, викликали для допиту в суді російських військовослужбовців.

Про це йдеться, зокрема, в ухвалі Ленінського районного суду Харкова від 22 травня, яку оприлюднили 24 травня в Єдиному реєстрі судових рішень. 

У документі йдеться, що слідчий ДБР подав клопотання, в якому просив допитати росіян, що потрапили в полон з 10 травня до моменту подання клопотання. hromadske знайшло у ЄДРСР ухвали Ленінського суду, згідно з якими, на допит 23-го та 24 травня викликали шістьох полонених окупантів. 

Ідеться про військовослужбовця мотострілецького полку, командира роти 11-го танкового полку, рядового 138-ї бригади, рядового 11-го танкового полку, військовослужбовця 2-ї мотострілецької роти 11-го танкового полку і кулеметника 25-го відділення 2-ї роти 11-го танкового полку. 

Усі вони перебувають у Харківському СІЗО і згодом їх переведуть до інших установ для відбування покарань і, ймовірно, обміняють, вказано у матеріалах суду (так слідчі мотивували необхідність їхнього допиту). 

Також в ухвалі за 22 травня вказано, що на думку слідчих, військовослужбовці 415-го, 215-го, 217-го і 172 окремого батальйонів однієї з бригад Сухопутних військ ЗСУ (її номер в документі засекречений) «унаслідок недбалого ставлення до військової служби не організували належним чином оборону позицій» в зоні відповідальності угруповання військ «Харків» в районі населених пунктів Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне Харківської області, що призвело до втрат «позицій, військової техніки й особового складу підрозділу».

ІА "Вголос": НОВИНИ