У неділю, 6 листопада, проросійська партія «Шор» провела у столиці Молдови антиурядовий мітинг, у якому, за підрахунками поліції, взяли участь 1,7 тисяч осіб.

Про це повідомляє NewsMaker.

За даними поліції, під час мітингу було затримано шістьох людей. Першим затримали мешканця Придністров'я, у якого знайшли феєрверки. Також правоохоронці виявили серед протестуючих п'ятьох чоловіків, які перебували під наглядом поліції за минулі правопорушення, такі як хуліганство, пограбування та крадіжки, вживання наркотиків та втеча з в'язниці. Усіх їх також забрали до відділення поліції.

У МВС Молдови також повідомили, що сьогодні вранці ще перед початком мітингу було затримано близько 40 осіб, які планували взяти в ньому участь. У них знайшли алкоголь та небезпечні предмети.

Як повідомляв Укрінформ, за словами лідера партії «Шор» Ілана Шора, на початку листопада у Молдові було затримано десятки представників цієї партії. Депутат-втікач заявив, що в даний час під запобіжним заходом – арештом або домашнім арештом – перебувають 37 членів партії «Шор», у тому числі і все її керівництво.

За останні місяці партія «Шор» провела у Молдові чимало акцій протесту, на яких ставились вимоги відставки президента та розпуску парламенту країни.

Міністр внутрішніх справ Молдови Ана Ревенко заявила, що за антиурядовими протестами партії «Шор» стоїть Росія.

ІА "Вголос": НОВИНИ