Лідер ВО «Свобода» під час традиційного Маршу слави УПА, який з 2005-го року щорічно відбувається у центрі Києва, назвав проголошення 14 жовтня державним святом наслідком багаторічної боротьби українських націоналістів за вшанування героїв ОУН та УПА.

"Наша нація виховувалась на прикладі конкретних героїв. Сьогодні ми схиляємо голову перед українськими захисниками. Чимало з них на фронті периймаються ідеями УПА. і тому ці марші, це є наша перемога. Сьогодні маємо 16-й Марш слави УПА в центрі Києва. Це приклад зміни стереотипів мислення усіх українців" - говорить політик.

Олег Тяшгнибок подякував партійцям за спільну 30-річнц діяльність, та наголосив, що сьогодні у близько 350 громадах по всій Україні на 14 жовтня з ініціативи свободівських депутатів підіймають поруч з державними прапорами червоно-чорні стяги УПА. 

«Це є наша ідеологічна перемога, що в українській столиці немає московського проспекту, а є проспект Бандери» - підсумував лідер націоналістів. 

Нагадаємо, вже традиційно 14 жовтня в центрі Києва відбувається Марш слави УПА, на честь свята Покрови. В цей день християни східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, а в Україні святкують День створення Української повстанської армії, День українського козацтва, а також офіційне державне свято - День захисників та захисниць України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ