сучасному світі немає проблем знайти гроші, є величезна кількість способів заробітку. Однак якщо кошти потрібні вже зараз, щоб скористатися ними через 15 хвилин, то є така послуга, як мікропозика.

Отже, склалася критична ситуація, грошей немає, зарплата нескоро, друзі позичити не можуть. Значить, потрібно знайти сервіс, який здатний позичити певну суму грошей на конкретний термін. Відразу варто уточнити, що взявши гроші, їх необхідно буде повернути, до того ж із відсотками. Загалом, це основні правила мікрокредитування. Якщо їх дотримуватися, то ви зможете вирішити свою проблему з фінансами в необхідний момент. До слова, мікрокредит стає дуже популярним способом отримання коштів.

Що потрібно для оформлення позики

Якщо ви вже зважилися на таку процедуру, то необхідно пройти кілька етапів, щоб отримати кошти. Насамперед визначтеся з кредитором, тобто з місцем, де оформлятимете позику. Найпоширенішими місцями є банк і організації з видачі мікрокредитів (МФО).

Переваги банку в тому, що термін повернення боргу буде тривалішим, а відсоткова ставка меншою. Для оформлення кредиту в банку необхідно мати хорошу кредитну історію, мати всі необхідні документи.

Якщо у вас немає зайвого часу, то хорошим варіантом буде звернення до МФО.

Як вибрати МФО

Знайти організацію для оформлення кредиту нескладно. Важливо вибрати компанію, яка запропонує найкращі умови. Для цього зверніть увагу на такі моменти:

  • Відсоткова ставка. Звичайно ж, чим меншим буде відсоток, тим менше доведеться переплачувати.
  • Умови договору. Договір має бути відповідним для обох сторін, а не тільки для МФО.
  • Терміни повернення позики. Здебільшого, в МФО встановлюють короткі терміни кредитування - до 30 днів.
  • Прозорість договору. Під час оформлення мікрокредиту в договорі не повинно бути некоректно викладених умов.

У принципі, це основні параметри, на які варто звернути увагу, пам'ятайте, що насамперед важливо, щоб усі умови підходили вам.

ІА "Вголос": НОВИНИ