Керівництво та співробітники телеканалу «Інтер», який звинувачують у проросійській позиції, отримали нагороди від Української православної церкви Московського патріархату за «працю на ниві духовного просвітництва».

Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Ордени преподобного Нестора Літописця І ступеня, медалі святого рівноапостольного князя Володимира та грамоти предстоятеля УПЦ МП їм вручили 6 грудня у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Церемонію нагородження очолив намісник Києво-Печерської лаври митрополит вишгородський і чорнобильський Павел.

Також були голова Синодального відділу релігійної освіти, місіонерства та катехізації УПЦ МП митрополит полтавський і миргородський Пилип і голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, архієпископ ніжинський і прилуцький Климент.

Митрополит Павел передав вітання керівництву й співробітникам телеканалу «Інтер» від блаженнішого митрополита Онуфрія.

«Ви словом проповіді можете наставити людей на шлях, який веде до Бога. Сьогодні телебачення є практично рівноапостольним служінням, і від вас залежить безпосередньо, яку інформацію отримують люди. І коли ви приносите в серця людей мир і спокій, то це є тим засобом, який гасить полум’я ненависті і ворожнечі», — сказав владика.

Він нагадав, що щосуботи о 8.30 в ефірі «Інтера» виходить звернення блаженнішого митрополита київського й усієї України Онуфрія до вірян — «Слово предстоятеля».

У День хрещення Русі «Інтер» щороку транслює молебень із Володимирської гірки, Велику хресну ходу та Божественну літургію з Києво-Печерської Лаври, на Різдво й Великдень — урочисті богослужіння та сходження Благодатного вогню в Єрусалимі, а також показує інтерв’ю з церковниками.

Цього року телеканал «Інтер» підготував документальний проект «Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття» і представив документальний фільм «Від Різдва до Хрещення», знятий на Святій Землі, додає УПЦ МП.

Як відомо, телеканал «Інтер» звинувачували в проросійській політиці.

Як писав «Вголос», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 липня вирішила оштрафувати телеканал «Інтер» на 4,46 млн гривень за розпалювання ворожнечі під час концерту до Дня Перемоги «Перемога. Одна на всіх». На відео зі сцени ведучі заявили про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

Зазначається, що таке рішення було ухвалене за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної за скаргами громадян Департаменту захисту національної державності Служби безпеки.

Також «Інтер» став одним із кількох українських телеканалів, які організували трансляцію футбольного чемпіонату, який відбувається на території країни-агресора. Повідомлялося, що ЗМІ відправив на ЧС до РФ своїх журналістів.

27 червня активісти пікетували Нацраду з питань телебачення та радіомовлення з вимогою забрати у скандального «Інтера» ліцензію.

Водночас, 9 липня на сайті телеканалу «Інтер» з'явилася публікація про «подвиги РФ».

ІА "Вголос": НОВИНИ