У столиці Республіки Калмикія, місті Еліста, активісти влаштували чергову акцію проти призначення в.о. мера колишнього ватажка бойовиків так званої «ДНР» Дмитра Трапєзнікова.

Про це повідомляє «Кавказ.Реалии».

Зазначається, що цього разу місцева влада санкціонувала проведення мітингу, проте організатори подали заявку на участь 300 людей, а на акцію прийшли декілька тисяч людей.

За словами голови місцевого відділення партії «Яблуко» Батира Боромангнаєва, в акції взяли участь щонайменше 2,5 тисячі людей. Один з організаторів мітингу Бадма Бірчюєв заявив, що на піку було 3-4 тисячі людей. Населення Елісти всього складає близько 100 тисяч.

Учасники акції були різного віку, деякі приходили навіть з дітьми. Були також люди на інвалідному візку. Дехто тримав плакати «Трапєзніков, йди», «Калмикія без Трапєзнікова», «Це наше місто».

У результаті мітингу учасники ухвалили резолюцію з вимогою до глави Калмикії Бату Хасікова та депутатів місцевого парламенту звільнити Трапєзнікова й змінити законодавство, аби голів муніципалітетів обирали на виборах.

Нагадаємо, раніше жителі столиці Калмикії міста Еліста протестували проти призначення в.о. глави міста екс-керівника угруповання “ДНР” Дмитра Трапезнікова. Тоді акцію протестів підтримали 500 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ