Члени провладної фракції «Слуга народу» нагадали лідеру Білорусі Олександру Лукашенку про долю президента-втікача Віктора Януковича.

Про це у Facebook написав народний депутат Богдан Яременко.

Варто зауважити, що таким чином, українські депутати відреагували на заяву Лукашенка про можливу допомогу з Росії для придушення мирних протестів у країні.

«Слуги народу»  засудили прояви насильства з боку режиму та порушення прав громадян України, яких затримували нібито за участь у масових заворушеннях.

Нардепи також підтримали рішення Європейського союзу не визнавати результати виборів президента Білорусі та заявили  про масові фальсифікації.

Крім того, вони застерегли Лукашенка від війни з власним народом, нагадавши, що прагнення Януковича отримати підтримку зі сторони Росії призвело до зовнішньої збройної агресії.

Цікаво, що депутати звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням перенести роботу з Тристоронньої контактної групи з Білорусі  у зв'язку з видачею Росії заарештованих бойовиків ПВК «Вагнера», частина яких воювала на Донбасі та припинити політичний діалог з офіційним Мінськом.

Вони також вимагають від Кабміну не допустити експорту до Білорусі спеціальних засобів, які можна використовувати для придушення протестів та заборонити Олександру Лукашенку в'їзд на територію України

Станом на сьогодні, заяву підписали 12 народних депутатів.

#уходи!

Заява про події в Білорусі

Ми, народні депутати України, члени парламентської фракції політичної партії “Слуга...

Опубліковано Богданом Яременком Неділя, 16 серпня 2020 р.

Як писав «Вголос»:

  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко в зверненні до учасників мітингу на його підтримку заявив, що якщо білоруси загублять першого президента – це буде початок кінця і вони будуть стояти на колінах, як в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ