Протести проти расової несправедливості та жорстокості правоохоронців у суботу в центрі Чикаго переросли у сутички між демонстрантами та поліцією.

Близько 25 людей заарештовані, багато людей поранені, повідомляє Голос Америки.

Марш протестувальників почався близько полудня, повідомив глава департаменту поліції Чикаго Дейвид Браун. За його словами, спочатку все відбувалось мирно, втім деякі учасники відділились від масової ходи і сформували іншу демонстрацію, яка, власне, закінчилась арештами.

За даними поліції, принаймні 17 правоохоронців і двоє протестувальників отримали поранення. В усіх поранених травми не загрожують життю людей.

Браун повідомив, що провокатори "захопили" мирний протест.

"Ця група людей відкрили великі чорні парасолі, закрили обличчя, почали штовхати наших співробітників, і в кінці кінців напали на них", - сказав керівник поліції.

Мерка Чикаго Лорі Лайтфут в інтерв'ю каналу CBS поклала відповідальність за насильство на людей, які "прийшли битися" на протести у суботу: "Що ми бачили, це люди, які проникли у ці, як здавалось, мирні протести, і прийшли для бійки".

Тим часом деякі групи активістів та обрані посадовці засудили поліцію Чикаго за використання агресивної тактики, зокрема розпилювання хімічного подразника та побиття людей кийками.

"Ми знову засуджуємо мерку Чикаго Лайтфут та супенінтенданта поліції Брауна через застосування поліцією сили проти цих демонстрантів ввечері в суботу і через тривалу ескалацію стеження, насильства та затримання демонстрантів", - заявили у неділю три демократи - сенатор від штату Іллінойс Роберт Пітерс, конгресвумен штату Лакессія Коллінз, та член міської ради Чикаго Байрон Сигчо-Лопес.

ІА "Вголос": НОВИНИ