В Алжирі не припиняються багатотисячні демонстрації, спрямовані проти теперішньої влади країни. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Попри відставку президента Абдельазіза Бутефліки, котрий правив Алжиром 20 років, жителі цієї північноафриканської держави вимагають фундаментальних демократичних реформ.

У п'ятницю, 12 квітня, протести переросли у сутички з поліцією, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ і водомети. Згідно з офіційними даними, 27 поліцейських були поранені, причому четверо з них — важко. Затримані 108 демонстрантів, котрі кидали каміння в службовців поліції та пошкодили кілька поліційних автомобілів.

Мустафа Бучачі, один із лідерів опозиції, наголосив, що вимоги демонстрантів досі не виконані. «Народ висловлюється недвозначно: теперішній перехідний період мають очолити ті, кого вибере алжирський народ», — заявив він.

На початку тижня парламент Алжиру призначив тимчасовим президентом країни 77-річного Абделькадера Бенсалеха, котрого вважають соратником Бутефліки. Бенсалех понад 16 років займав посаду голови Ради нації, горішньої палати парламенту.

Він призначив президентські вибори на 4 липня, пообіцявши, що ті будуть «прозорими», але учасники протестів, насамперед молодь, розцінює таке рішення як продовження попередньої політики.

Як повідомляв «Вголос», президент Алжиру подав у відставку після 20 років правління.

ІА "Вголос": НОВИНИ