Активісти «Національного корпусу», які вийшли на акцію протесту проти розкрадання в оборонній сфері 16 березня, згорнули свій захід на Майдані Незалежності та рушили в бік Адміністрації Президента.

Про це оголосили зі сцени організатори акції, повідомляє «Укрінформ».

«Зараз ми рушаємо в напрямку АП центральною вулицею, вчергове нагадаємо», — оголосили зі сцени.

Учасники акції сформували колону та пішли у напрямку Європейської площі. Ситуація наразі спокійна.

Раніше ініціатори акції закликали долучити до неї членів громадських рухів та політичних сил, «які обурені розкраданням військового бюджету в час війни».

Протестувальники вимагають, зокрема, взяти під варту та заарештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми — Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництво ДК «Укроборонпром», а також «директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини».

Також організатори акції вимагають призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна та оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету (у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом).

Крім цього, одна з вимог активістів — щотижневий звіт від генпрокурора щодо стану розслідування карних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

«Вголос» раніше повідомляв: протести в Києві — на чергування вийшли три тисячі правоохоронців.

ІА "Вголос": НОВИНИ