Франциск назвав смерть афроамериканця Флойда трагедією, заявивши, що молиться за нього і всіх, хто «втратили життя через гріх расизму».

Папа Римський Франциск закликав до національного примирення і припинення насильства у зв’язку з протестами у США. З таким закликом понтифік звернувся, виступаючи сьогодні у Ватикані, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми не можемо толерувати, заплющувати очі на будь-які прояви расизму та виключення і претендувати на захист сакральності кожного людського життя. Водночас, мусимо визнати, що насильство останніх ночей має характер самознищення та пострілу в себе самих. З насильством нічого не набувається, але багато втрачається», – зазначив Франциск. Він назвав смерть Джорджа Флойда трагедією, заявивши, що молиться за нього і всіх, хто «втратили життя через гріх расизму».

У Міннеаполісі після смерті Джорджа Флойда 26 травня розпочались протести, які спочатку проходили мирно. На наступний день протести перетворилися на заворушення, грабежі і підпали магазинів. 28 травня поліція остаточно втратила контроль над містом – ввечері в цей день учасники протесту розгромили і підпалили 3-й відділок поліції. В результаті губернатор Міннеаполіса Тім Уолз прийняв рішення залучити в місті Національну гвардію США і ввести режим надзвичайної ситуації.

Через протести в 25 містах США ввели комендантську годину. За три дні протестів близько 1700 людей були заарештовані.

Поліцейського, який притиснув Флойда коліном звільнено, йому висунули обвинувачення у вбивстві.

ІА "Вголос": НОВИНИ