Акція непокори «жовтих жилетів» у французькому місті Ренн  переросла у сутички з поліцією.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на 20minutes.

Зазначається, що після 16:00 години у місті чулися постійні вибухи гранат із сльозоточивим газом.

Відео сутичок з’явилось у Twitter видно. На ньому видно, як демонстранти жбурляють у правоохоронців предмети, які є під руками. Всього у місті мітингували близько 2 тисяч осіб.

Зазначається, що щонайменше одна людина постраждала. Особа, яка хворіє астмою, вдихнула сльозогінний газ і в неї різко погіршилося самопочуття. На місце приїхала швидка. Також з'являлася інформація про загиблу людину, проте пізніше вона була спростована.

Як писав «Вголос», сьогодні за перші години мітингів "жовтих жилетів" у Франції було заарештовано 12 осіб.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції в листопаді. Під час протестів загинули дев'ятеро людей, ще понад 1407 осіб отримали тілесні ушкодження. Попри масові протести уряд Франції довго дотримувався свого плану щодо подальшого підвищення акцизів на пальне.

Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне. Пізніше Еммануель Макрон анонсував підвищення зарплати та скорочення податків. Також Макрон визнав, що вимоги протестувальників правдиві.

2 січня французька поліція затримала одного з представників руху "жовтих жилетів" Еріка Друє за проведення у Парижі неузгодженої акції протесту.

Як відомо, "жовті жилети" – це спонтанний протестний рух у Франції, без вираженого лідера, що з'явився в кінці 2018 року. Назва руху пішла від світловідбивних жовтих жилетів, які використовують учасники демонстрацій для самоідентифікації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ