У п’ятницю, 20 серпня, проти головного редактора та засновника онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви ввели персональні санкції.

Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки та оборони. Про це заявив під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

Посадовець зазначив, що повний пакет санкцій запровадили також щодо юридичних осіб, які пов’язані із Гужвою. Йдеться про Ольгу Шарій, Анатолія Шарій, Аллу Бондаренко.

Обмеження ввели і щодо ТОВ «ЛАСМАК» (володіє медійними ресурсами Гужви); ТОВ «СМАРТ МЕДІА ЕССЕТС», ТОВ «МАДЖЕРІ», Галини Солнцевої та Любові Лукашиної.

Санкції проти Гужви ввели на підставі документів, якими володіє Служба безпеки України. У санкційний список внесли 12 юридичних осіб – інформагенцій, інтернет-видань та місцевих телеканалів з окупованих Севастополя та Криму. Вони є  активними учасниками гібридної агресії та ведуть інформаційну війну проти нашої держави.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKSZyng1ydo

Як писав «Вголос», Меркель зустрілася з Путіним та заявила про розбіжності в думках.

Читайте також: Фінансування протестів проти приїзду Варфоломія і співробітництво з Московським патріархатом - СБУ просять перевірити мережу заправок БРСМ-нафта.

ІА "Вголос": НОВИНИ