Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник центру, полковник медичної служби Іван Гайда, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, зараз на стаціонарному лікуванні закладу перебувають 33 учасники АТО, 9 з яких – поранені, 6 – травмовані, решта має соматичні захворювання. Одного бійця привезли зі Сходу України у вкрай важкому стані, нині він перебуває в реанімації клініки нейрохірургії та неврології.

Своєю чергою, головний хірург госпіталю Іван Богдан розповів, що вчора цьому військовому зробили операцію, яка тривала майже весь день.

«Операція пройшла успішно. У військового був важкий перелом і вивих грудного хребця з пошкодженням спинного мозку. Лікарі зробили все можливе, вправили вивих, і сьогодні стан пацієнта оцінюємо як середньої важкості. Завтра плануємо перевести його у відділення і розпочати реабілітаційні заходи», – пояснив Іван Богдан.

Він також зазначив, що зараз у госпіталі лікарі приділяють основну увагу відновному лікуванню поранених і травмованих пацієнтів. Ідеться про відновну реконструктивну хірургію, відновне лікування хворих з проблемами опорно-рухового апарату, реабілітацію пацієнтів з ураженнями нервової системи та з постравматичним синдромом.

Нагадаємо, минулого тижня до госпіталю із зони проведення АТО прибув борт із пораненими бійцями.

ІА "Вголос": НОВИНИ