Захист нацгвардійця Віталія Марківа готується до виступу в Італійському апеляційному суді.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що сторона захисту має переконливі докази невинуватості Марківа та наголосив, що ця справа - це черговий прояв російської гібридної війни.

Аваков висловив сподівання, що рішення суду буде доленосним.

«Ми очікуємо, що докази захисту будуть переконливі. Аргументи, які ми представили суду, запевнять в тому, що наш солдат не винний. Я розраховую на те, що це засідання, яке сьогодні відбудеться, буде доленосним і за рішенням суду вже скоро ми побачимо Віталія в Києві», - зазначив глава МВС.

Варто зауважити, що це вже четверте слухання справи нацгвардійця в апеляційному суді Італії.

Крім того, очільник МВС додав, що з боку Національної Федерації Італійської преси з'явилася заява про погрози з України адвокату сім'ї Роккеллі Алессандрі Баллеріні.

За його словами, погрози з'явилися напередодні засідання суду, а звернення про них прозвучало публічно до всіх вищих органів італійського правосуддя, за винятком прокуратури, до якої б мала подати заяву потерпіла.

Аваков підкреслив, що це одна зі складових гібридної атаки на Марківа та на справу, яка розглядається в італійському суді.

Нагадаємо, що раніше Апеляційний суд у Мілані прийняв новий переклад свідчень нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачують у вбивстві італійського журналіста під час бойових дій на Донбасі.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ