Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир написав листа Президенту України Петрові Порошенку та попросив про «заступництво» і проявлення «до святині любові і шани».

Про це зазначено у відритому листі на ім'я Глави держави, опублікованому на сайті інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Представник УПЦ МП, зокрема звернувся до Президента України Петра Порошенка як до «іподиякона». Також поскаржився «на тиск» і попросив про «заступництво».

«У минулому ви, шановний Петро Олексійовичу, були іподияконом нашої церкви. Ваш батько неодноразово бував у нашій Свято-Успенській Почаївській Лаврі, де ми, наскільки це було можливо, приділяли йому увагу», – зазначено у заяві.

У Почаївській лаврі «здивувалися», чому Президент «змінив своє ставлення до Української Православної Церкви». Також в УПЦ МП скаржаться на тиск «з боку різних владних структур» на Почаївську Свято-Успенська Лавру.

Тому священнослужитель просить Порошенка «проявити порозуміння, а до святині любов і шану». При цьому митрополит Володимир просить «особистого втручання щодо тих подій, які відбуваються навколо Української Православної Церкви, її вірних, Почаївської Лаври та її насельників, щоб припинився тиск з боку органів державної влади та запанували любов і взаєморозуміння».

«Жодні інсинуації не зупинять хід історії та становлення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні», – додали у заяві.

Як писав «Вголос», Президент назвав точну дату об’єднавчого Собору.

Нагадаємо, Мін’юст скасував передачу Почаївської Лаври російській церкві.

ІА "Вголос": НОВИНИ