На Донеччині російська агентка яка розвідувала дислокацію та переміщення Сил оборони. Для цього жінка щодня проїжджала до 100 км, щоб виявити позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, фігуранткою є 33-річна мешканка Новогродівки, яка у жовтні 2023 року була дистанційно завербована кадровим співробітником ФСБ.

Як зазначається, у зоні особливої уваги фігурантки були місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Для збору розвідінформації вона самостійно об’їжджала населені пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селідового, Новогродівки та Михайлівки.

Для виявлення та фіксації позицій українських військ зловмисниця могла проїхати громадським транспортом до 100 км поблизу передової за день.

У поле зору агресора жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні.

За виконані завдання зловмисниця отримувала від російського куратора грошову «винагороду», яка надходила на її банківську картку.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманій про підозру. Жінці загрожує довічне ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ