Держпідприємство «ProZorro. Продажі» уклало угоду із західними донорами про передачу всіх прав на центральну базу даних - інформацію про аукціони з продажу землі та оренди видовищ, подробиці та учасників конкурсів із малої приватизації, історію та фінансові зобов'язання переможців аукціонів, продаж і оренду непрофільного майна в регіонах.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«ProZorro.Продажі» отримало другу ЦБД у лютому, але лише сьогодні уклало угоду про передачу всіх прав на неї. «Ми (влада, міжнародні організації, громадськість) стали такими собі »серійними реформаторами«, зробили реформи рутиною. Заробили мільярди для українців, але головне - зменшуємо поле для корупції», - заявив голова Державної митної служби та ініціатор системи «ProZorro» Максим Нефьодов.

Серед донорів і творців двох баз даних є «Трансперенсі Інтернешнл Україна», Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) та Антикорупційна ініціатива ЄС. Голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі зазначила, що таке донорство допоможе створити нові умови продажу та оренди майна, а також допоможе зменшити корупцію.

За даними «Трансперенсі Інтернешнл Україна», за 2,5 роки система «ProZorro.Продажі» заробила для держави 17,5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Касаційний господарський суд визнав правомірними укладені в обхід системи "Прозорро" п’ять договорів про закупівлю вугілля для освітян Олександрівської райради Донецької області за 999 тис. грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ