Ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник визнав, що готовий до повернення «республіки» під контроль України за умови надання їй «особливого статусу».

Відповідне повідомлення, як передає "Остров«, з'явилося на сторінці терориста у Twitter. При цьому ватажок »республіки« також наголосив на важливості »визнання права Донбасу на інтеграцію з РФ«.

Так, Пасічник підтримав інтернет-флешмоб, що розкручується на окупованих територіях під хештегом #ЗеленскийПризнайВыборДонбасса.

Він почався з того, що »влада« »ДНР« розмістила в мережі ролик горлівської школярки, яка нібито за власною ініціативою звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням припинити війну на Донбасі шляхом надання ОРДЛО »автономії мовної та економічної«

Незабаром у мережі стали з'являтися ролики-відповіді, а потім був створений спеціальний сайт, на якому бажаючі могли проголосувати за ініціативу. Проект був схвалений рядом ватажків »ДНР« і представників пропагандистських ЗМІ.

У той же час у первинний зміст призову до президента України було внесено зміни, і вимога »автономії« була змінена на »особливий статус".

"Я приєднався до акції і закликаю кожного жителя Донбасу викласти свою фотографію на сайт! Переконаний, що таким суто мирним шляхом ми доб'ємося припинення війни, виконання Києвом Мінських угод (у першу чергу особливий статус) і визнання права Донбасу на інтеграцію з Російською Федерацією«, – написав ватажок »ЛНР«.

Як писав »Вголос", у терористичних організаціях «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» взялися масово писати звернення до новообраного президента України Володимира Зеленського з проханням надати «республікам» автономію у складі України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ