Ситуація для України на міжнародній арені дуже суттєво змінилася. І не в позитивний бік.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» сказав екс-очільник Львівської ОДА, новообраний народний депутат України від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

«Дуже прикро, що майже на сотий день президентства Володимира Зеленського говорити про Україну без України в міжнародній політиці стало нормою, звичкою і на це вже ніхто не звертає уваги. Це буде нам дуже серйозно шкодити», - зазначив політик.

За словами Олега Синютки, непрофесійність нового глави держави очевидна, але від цього не повинна страждати Українська держава.

«Звісно, що хотілося б у серцях махнути рукою на нового президента, сказати, що він непрофесійний і нічого не тямить у міжнародній політиці, зробити його крайнім у всіх цих справах, але від цього насправді нічого не зміниться. Зеленський не стане професійним, не стане людиною, з якою будуть рахуватися в міжнародному співтоваристві, ні за тиждень, ні за місяць, ні, напевно, впродовж більш тривалого періоду часу. Тому сьогодні нам, українцям, потрібно застосовувати інші механізми. Сьогодні такі доступні механізми - формування комітетів у ВРУ та призначення достойного міністра закордонних справ, який виправлятиме помилки, які точно буде допускати президент Зеленський. Нам треба витискати максимум зі ситуації, яка у нас є», - зазначив нардеп.

ІА "Вголос": НОВИНИ